Volledig scherm
Najim el Houati © Marnix Schmidt

Voetbalclub Magreb'90 vervangt voorzitter El Houati

Najim El Houati is geen voorzitter meer van Magreb'90. Dat bevestigt Tahar Ben Boulaid namens de Utrechtse voetbaltopklasser.

,,In januari zijn zijn taken als voorzitter bij Magreb van hem afgenomen. Hij is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.''

Justitie verdenkt El Houati en zijn echtgenote van het witwassen van geld, auto's, sieraden en vastgoed in Marokko en/of Nederland. Drie jaar geleden zaten beiden al een halfjaar vast op verdenking van dezelfde feiten, maar toen werden zij na onvoldoende bewijs vrijgelaten. De rechtszaak dient woensdag in de rechtbank van Utrecht.

El Houati werd begin januari aangehouden op het vliegveld van Antalya in Turkije, toen hij met de selectie van Magreb '90 de terugreis wilde aanvangen na een trainingskamp in Turkije. De Marokkaanse overheid heeft een verzoek tot uitlevering lopen. Hij zit sindsdien vast.

Clubwebsite
Spelers van Magreb'90 zien de man, die een grote invloed had op het eerste elftal, nog als preses. Zo hoopte maandag de aanvoerder 'de districtsbeker aan de voorzitter te kunnen opdragen'. Op de clubwebsite stond El Houati dinsdag nog als voorzitter genoemd. Boulaid, die zijn taken heeft overgenomen, laat dat deze week aanpassen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht