Volledig scherm
Wedstrijd VV Papendorp tegen Halsteren op 7 oktober. © Ricardo Smit

Voetbalclub Papendorp maakt seizoen in hoofdklasse niet af

SVA Papendorp maakt het seizoen in de hoofdklasse niet af. De club uit Utrecht gooit de handdoek in de ring door ook zondag verstek te laten gaan tegen IFC.

Het terugtrekken uit de competitie is een feit als de thuiswedstrijd tegen IFC daadwerkelijk niet is gespeeld. Daarna haalt de aanklager van de KNVB de hoofdmacht van de club op Kanaleneiland uit de competitie. Het staat echter nu al vast dat er zondag niet wordt gevoetbald. De KNVB heeft van de club vanmiddag een schriftelijke bevestiging ontvangen dat het niet zal spelen, meldt zojuist een woordvoerder van de voetbalbond.

Ook afgelopen weekend ging de derby tegen stadsgenoot De Meern vanwege een tekort aan spelers niet door, een optelsom van een serie dikke nederlagen met dubbele cijfers. Dat, en het gegeven dat financiële afspraken niet werden nagekomen, zorgde ervoor dat het moreel binnen de selectie al na een paar wedstrijden tot een dieptepunt was gezakt.

Amper spelers

Zo had trainer Mustapha Talha de laatste weken nog amper spelers op de training en moest hij het op wedstrijddagen doen met aanvoer uit het tweede en derde elftal. Ook Guus Griët vertrok alweer, na vijf wedstrijden op de bank te hebben gezeten. De stroman die zijn trainerslicentie beschikbaar stelde om de niet gekwalificeerde Talha te ondersteunen, leverde na de 11-0 nederlaag bij SV Meerssen zijn contract in, iets wat de eerder aangestelde Mo El Abdallaoui al na de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen deed.

De bekernederlaag van vorige week donderdag tegen derdeklasser Zwaluwen Utrecht 1911 (2-5) is voorlopig het laatste wapenfeit van de club, die in korte tijd vanuit de vijfde klasse mede dankzij de komst van ex-profspelers omhoog spoot naar de derde divisie.

In principe wordt Papendorp nu aangemerkt als eerste degradant van de hoofdklasse B. Of dat automatisch inhoudt dat de Utrechters volgend seizoen in de eerste klasse uitkomen, is nog niet zeker, omdat de aanklager in geval van bijzondere omstandigheden anders kan beslissen. Alle door het elftal gespeelde wedstrijden worden ongeldig verklaard en de tegenstanders zijn hun wedstrijdpunten kwijt. De Meern is met één punt, net zoveel als Papendorp er had, de nieuwe hekkensluiter geworden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht