De politie deed twwe weken geleden onderzoek in de woning van R.
Volledig scherm
De politie deed twwe weken geleden onderzoek in de woning van R. © AD

Voorarrest 'Dikke John' verlengd

Het voorarrest van Utrechter John E., die twee weken geleden het stoffelijk overschot van de Maarssense glazenwasser Willem Woertman bij de politie afleverde, is woensdag met drie maanden verlengd.

De 61-jarige John E. zit sinds zijn arrestatie op dinsdag 24 november vast. Hij mag, behalve met zijn advocaat Mor Yazir, geen enkel contact met de buitenwereld hebben. Of, hoe en waarom hij 'Rooie Willem' (53) gedood heeft, is daarom nog niet bekend.

Willem Woertman werd al ruim een week vermist toen John E. uit Overvecht zijn bestelbus voor het politiebureau in Maarssen parkeerde en binnen vertelde dat er een lijk in zijn auto lag. Toen dat bleek te kloppen, werd E. gearresteerd.

Vermist
'Rooie Willem' en 'Dikke John' kenden elkaar al jaren, zegt Louis de Léon, tot voor kort advocaat van Willem Woertman. Utrechter John E. repareerde de oldtimer van de overleden vader van Woertman. Volgens De Leon bracht Woertman die auto bijna drie weken geleden naar John E. voor een beurt. Daarna is hij niet meer gezien. Zijn vrienden gaven hem zaterdag 21 november op als vermist.  Drie dagen later leverde E. zijn lijk af bij de politie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht