De Tesla op de N320 brandde volledig uit.
Volledig scherm
De Tesla op de N320 brandde volledig uit. © Brandweer Culemborg

Voorlopig geen verder onderzoek naar uitgebrande Tesla

De politie gaat geen onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand van de Tesla gisteravond op de N320 bij Culemborg, omdat er geen sprake is van een strafbaar feit. 

Gisteravond brandde een Tesla volledig uit. De bestuurder was aan het rijden toen hij opeens rook onder de motorkap uit zag komen. De bestuurder heeft de auto aan de kant van de weg kunnen parkeren en is toen uitgestapt. 

Eind 2018 zei de brandweer zich grote zorgen maakt over de veiligheid van elektrische auto’s. Woordvoerder Rene Spijker zegt dat de brandweer extra maatregelen heeft getroffen: „De brandweer is getraind in het handelen met elektrische voertuigen. We volgen een opleiding en krijgen een document opgestuurd met alle maatregelen en risico’s. Dit document hebben we ook altijd bij ons in de brandweerauto. Daarnaast heeft Tesla ons van te voren op de hoogte gebracht van hoe te handelen tijdens een autobrand.”

Volgens Spijker waren er tijdens het blussen van de auto geen extra risico’s voor de brandweer. „Er zijn alleen extra risico’s als de accu is aangetast. Bij deze Tesla was de accu niet beschadigd, waardoor we konden handelen als bij een normale autobrand.”

Tesla was niet bereikbaar voor een reactie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht