De fanatieke aanhang van FC Utrecht
Volledig scherm
De fanatieke aanhang van FC Utrecht © Ruud Voest

Voorlopig nog geen staantribune bij FC Utrecht

Het gaat FC Utrecht niet lukken om voor de start van het nieuwe seizoen een staantribune te realiseren in Stadion Galgenwaard. De club meldt vandaag dat hij momenteel nog in ‘een voorbereidende fase’ zit. 

Op de Nieuwjaarsreceptie van afgelopen januari werd het nieuws nog met gejuich ontvangen: FC Utrecht heeft vanaf het seizoen 2018/2019 een staantribune op de fanatieke Bunnikside. In navolging van clubs als SC Heerenveen en PSV, die ook zo’n soort tribune hebben. 

Daarmee zou een langgekoesterde wens van de achterban in vervulling gaan. Vandaag laat de club echter weten dat ‘het streven is om uiterlijk in het voorjaar van 2019 tot uitvoering over te gaan’. 

Een vertraging dus, en daarmee een aderlating voor de supporters. „Heel jammer”, noemt Siege Postuma, vice-voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht, het uitstel. „We gingen ervan uit dat het voor het nieuwe seizoen, dus in augustus, wel in orde zou zijn. Dat heeft de club ons ook toegezegd”, aldus Postuma. „De supporters willen het graag en de club heeft gezegd er hard mee aan de slag te gaan. Geen idee waarom het dan zo lang duurt, zeker als je ziet dat het bij andere Eredivisie-clubs snel geregeld was.”

Hoewel de supporters nog even zullen moeten wachten, kijkt Postuma nog altijd uit naar het eindproduct. „Op de Bunnikside zit toch bijna niemand in zijn stoeltje en het is imposant om al die mensen te zien staan. We moeten helaas nog even wachten en dat is teleurstellend.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht