Volledig scherm
In het voormalig restaurant De Kwakel komen negen startersappartementen. © Karin Verhoef

Voormalig restaurant in Polsbroek nog dit jaar bewoond

De negen startersappartementen in aanbouw in het pand van voormalig restaurant De Kwakel aan de Noordzijdseweg 169 in Polsbroek zullen in de loop van dit jaar gereed zijn.

Een opleverdatum is nog niet gepland. „Maar we hopen tegen de zomervakantie behoorlijk op te schieten”, zegt Ron van Dijk, een van de twee particuliere ondernemers die het perceel kochten. De ombouw tot appartementencomplex in het landelijk gebied tussen Polsbroek en Polsbroekerdam begon in november.

De huurappartementen komen in het het goedkope en middeldure segment. „Voor starters en eenpersoonshuishoudens, omdat daar veel behoefte aan is”, aldus Van Dijk.

Het voormalige restaurant - gesloten in 2016 - was oud en vervallen. De laatste twintig jaar was het niet meer onderhouden.

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht