Uitgebrande vrachtwagen bij tankstation langs de A2 tussen Breukelen en Maarssen.
Volledig scherm
Uitgebrande vrachtwagen bij tankstation langs de A2 tussen Breukelen en Maarssen. © 112mediautrecht

Vrachtwagen brandt helemaal uit: A2 tussen Maarssen en Breukelen enige tijd afgesloten

updateDe A2 was deze middag in beide richtingen tussen Maarssen en Breukelen enige tijd afgesloten. De reden: er stond een vrachtwagen in brand bij tankstation Haarrijn, in de buurt van Breukelen. De vrachtwagen brandde helemaal uit.

De brand in de vrachtwagen, die geparkeerd stond op de verzorgingsplaats bij het tankstation, zorgde voor een grote rookontwikkeling. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en nam onder anderen een ‘schuimblusvoertuig’ mee. 

Op webcams van Rijkswaterstaat was te zien hoe een grote file zich vormde vlak bij het tankstation, terwijl donkere rookpluimen zich in de lucht bewogen. Overig verkeer werd geadviseerd helemaal om te rijden. Na ongeveer anderhalf uur was de rook afgenomen en werden alle rijstroken weer vrijgegeven. Het tankstation bleef nog even dicht, maar kon aan het einde van de middag ook weer open.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht stond de vrachtwaren in z'n geheel in brand en zorgde dat voor de nodige rookontwikkeling. Volgens hem is nog niet bekend hoe en waar de brand is ontstaan. Ooggetuigen zeggen een ‘explosie’ gehoord te hebben. Van de vrachtwagen is in ieder geval weinig over: die moet als verloren worden beschouwd.

A2 tussen Utrecht en Breukelen is dicht na brand bij een tankstation.
Volledig scherm
A2 tussen Utrecht en Breukelen is dicht na brand bij een tankstation. © J.S. Multimedia
A2 tussen Utrecht en Breukelen is dicht na brand bij een tankstation.
Volledig scherm
A2 tussen Utrecht en Breukelen is dicht na brand bij een tankstation. © J.S. Multimedia

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht