Vrachtwagen ramt woning: ‘Snel met mijn dochtertje naar buiten gerend’

Update/VideoRoya Hamedi staat nog te trillen op haar benen. De Utrechtse is zich rot geschrokken toen vanmorgen een vrachtwagen haar bovenwoning aan de Amsterdamsestraatweg ramde. Ze pakte haar dochtertje en is met een noodgang naar buiten gerend. Niemand raakte gewond.

Rond het middaguur wilde de chauffeur een vrachtwagen van Simon Loos keren, maar bij het draaien raakte hij de zijkant van de woning. De stoep ligt bezaaid met stenen die naar beneden zijn gekomen. De brandweer en een ambtenaar van woningtoezicht inspecteren het appartement.

Volledig scherm
De gevel aan de Amsterdamsestraatweg. © Koen Laureij

Roya Hamedi staat buiten te wachten. Ze is nog niet over haar schrik heen. ,,Het gebeurt vaker dat vrachtwagens hier keren. Ik let er eigenlijk niet meer op. Totdat ik een enorm lawaai hoorde en het huis begon te schudden. Toen ik naar buiten keek zag ik de ravage. Daarna ben ik zo hard als ik kon met mijn dochtertje naar buiten gerend.’’

Quote

Het gebeurt vaker dat vrachtwa­gens hier keren. Ik let er eigenlijk niet meer op. Totdat ik een enorm lawaai hoorde

Roya Hamedi

De bewoonster weet nog niet wanneer en of ze terug kan naar haar woning. ,,Er wordt nu gekeken, maar ik weet niet hoe erg het is. Bij ons is alleen een gordijn stukgegaan. Verder valt het binnen wel mee. Alleen de buitenmuur is geraakt. Ik hoop dat ik weer snel naar binnen mag, want dit is niet leuk.’’

De chauffeur staat even later al zijn lading voor Albert Heijn aan de Straatweg te lossen, maar zegt boos niets te willen zeggen. Hij verwijst naar zijn werkgever.

Halverwege de middag laat de gemeente weten dat de woning weer veilig is. De vrachtwagen heeft alleen de voorgevel beschadigd en heeft geen belangrijke constructies geraakt. Eigenaar van het pand SSH zal de schade met een aannemer herstellen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht