Volledig scherm
Het verkeersbord © AD

Vrachtwagen rijdt je fiets plat, waarschuwt gemeente Veenendaal

Op de Brouwersgracht in Veenendaal staat sinds kort een opvallend verkeersbord. ‘Zet hier uw (brom-) of (snor-) fiets niet neer!! Hij wordt platgereden door bevoorradingsverkeer’, luidt de tekst.

Onder de rijmende tekst staat een omgevallen fiets en een vrachtwagen, die fietsers bewust moet maken dat ze hun fiets netjes in de fietsenrekken moeten zetten. ,,Sinds de gewijzigde situatie staan er veel fietsen geparkeerd in de buurt van de laad- en losplaatsen van winkels. Vrachtwagenchauffeurs moeten steeds uitstappen om ze te verplaatsen’’, zegt gemeentewoordvoerder Frank Bartelds.

Het verkeersbord is bedoeld om fietsers ‘te waarschuwen met een lach’. Volgens Bartelds zijn er nog geen fietsen platgereden? ,,We wijzen fietsers op het ergste scenario. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de fietsen echt platgereden worden.”

Het bord met ‘grapje’ is ook geplaatst ter voorbereiding van eventuele handhaving. ,,Maar sinds de plaatsing, twee maanden geleden, lijken er minder fietsen te staan’’, aldus Bartelds. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht