Vrachtwagen slaat om op ring Utrecht, veel hinder voor verkeer

videoEen omgeslagen vrachtwagen zorgt vanochtend voor veel hinder tussen de A12 en de A27 bij Utrecht. De truck botste tussen het knooppunt Lunetten en het knooppunt Rijnsweerd tegen een personenauto, kantelde tegen de vangrail en gleed daarna nog ruim twintig meter door.  

De bestuurder van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de vrachtwagen raakten lichtgewond en hoefden niet voor verdere controle naar het ziekenhuis. 

Het ongeval zorgt op verscheidene wegen voor afsluitingen en inperkingen van het aantal rijstroken. Vanaf de zuidkant van Utrecht staat het verkeer aan het einde van de ochtend nog behoorlijk stil. De verbindingsbogen vanaf de A12 naar de A27 richting Almere en Hilversum zijn (deels) afgesloten. Vanuit Arnhem is de verbindingsweg naar de A27 dicht, bij knooppunt Lunetten is op de verbindingsweg naar de A27 maar één rijstrook open. Vanaf Harmelen staat een file van 12 kilometer. 

41 bekeuringen

Volgens de politie Vleuten-De Meern hebben 41 weggebruikers een rood kruis genegeerd tijdens de afhandeling van het ongeval. De berging van de vrachtwagen en het herstellen van de vangrail zal naar verwachting tot het begin van de middag duren. 

De gekantelde vrachtwagen zorgt voor veel verkeershinder.
Volledig scherm
De gekantelde vrachtwagen zorgt voor veel verkeershinder. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht