Volledig scherm
Ongeluk op de A2 bij Nieuwegein richting Utrecht © Michiel van Beers

Vrachtwagenchauffeur aangehouden na zwaar ongeval op A2 bij Nieuwegein

Een chauffeur van een vrachtwagen is na het zware ongeval op de A2 gistermiddag aangehouden. Hij zou het ongeluk hebben veroorzaakt, waarbij twee mensen gewond raakten, van wie één ernstig. 

De bestuurder is een 59-jarige man uit IJsselstein en is verhoord op het politiebureau. Hij is inmiddels weer vrij. 

Het ongeluk gebeurde op de A2 ter hoogte van Nieuwegein. Rond vijf uur reed door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen tegen een personenauto aan.

De inzittende van die personenauto, een 24-jarige vrouw uit Gouda, kwam daarbij bekneld te zitten en raakte ernstig gewond. De brandweer bevrijdde haar uit het voertuig. Een arts van de traumahelikoper verleende daarbij assistentie. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en wordt daar behandeld aan haar verwondingen.

Snelweg afgesloten

Bij het ongeval waren verder nog zes voertuigen betrokken. Daarbij raakte nog één inzittende van een personenauto gewond. Ook die werd vervoerd naar een ziekenhuis. De snelweg was tot ’s avonds laat afgesloten voor het verkeer. Specialisten van het Tactisch Verkeersteam van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het betrokken transportbedrijf wilde niet reageren.

Volledig scherm
Ongeluk op de A2 bij Nieuwegein richting Utrecht © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht