Volledig scherm
ANP/ROBERT VOS

Vragen over milieueffecten vliegroute over Veenendaal

Welk effect heeft een drukke vliegroute boven Veenendaal en omgeving op natuur en mens als vliegveld Lelystad straks meer passagiersvluchten krijgt? De gemeente Veenendaal heeft er bij de provincie Gelderland op aangedrongen hier onderzoek naar te doen. Er is nu alleen onderzoek gedaan naar de directe omgeving van Lelystad.

De gemeente Veenendaal heeft de brief opgesteld samen met buurgemeenten Ede, Wageningen en Barneveld, die allen onderdeel zijn van de regio FoodValley. Vanaf 2019 zouden er jaarlijks 10.000 vluchten over de regio vliegen op geringe hoogte tussen de 1800 en 2700 meter. De Veenendaalse gemeenteraadsfractie van D66 heeft vragen gesteld over de milieueffecten voor de regio. De fractie vreest een toename van fijnstof.

De gemeente Veenendaal zegt nog geen inzicht te hebben in het effect op de leefbaarheid van de woonkernen door de toename van het aantal vluchten. Daarom heeft de gemeente samen met de buurgemeenten de provincie Gelderland verzocht dit aan te kaarten bij de het verantwoordelijke ministerie.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht