Westbroek zucht nu al onder sluipverkeer.
Volledig scherm
Westbroek zucht nu al onder sluipverkeer. © Foto Jeroen Jumelet

Vrees voor sluipverkeer Westbroek door werk Noordelijke Rondweg Utrecht

De kern van Westbroek zal nog meer last krijgen van sluipverkeer als straks de renovatie begint van de Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU) in Overvecht. Om te voorkomen dat Westbroek vastloopt moet het college van burgemeester en wethouders van De Bilt nu al maatregelen nemen.

Dat zegt Christiaan van Nispen tot Sevenaer. Hij is raadslid voor de VVD in De Bilt. Zijn fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie aan het college. 

Kwetsbare kern

De renovatie van de Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU) kan vijf tot vijftien jaar gaan duren. Van Nispen tot Sevenaer was onlangs bij een informatiebijeenkomst over de NRU en kreeg dat te horen van de projectorganisatie. „Ze trekken globaal zo’n vijf jaar uit voor iedere rotonde. Afhankelijk van de keuze die wordt gemaakt, kan dit dus vijf tot vijftien jaar duren. Met name de kwetsbare kern van Westbroek zal dan weleens de volle laag kunnen krijgen. Zo lang kan en mag Westbroek niet met de overlast zitten.”

Twee van de drie bestaande rotondes komen in de nieuwe situatie waarschijnlijk onder het maaiveld te liggen. Van Nispen tot Sevenaer: „Voor de direct omwonenden zal dat een verlichting zijn ten aanzien van geluidshinder en fijnstof. Maar voor de omgeving zijn de gevolgen tijdens de bouw problematisch. Het verkeer zal zich toch een weg proberen te banen door de omgeving. Daarbij ligt de weg dwars door de oude kern van Westbroek voor de hand. Dat is onacceptabel.”

De kern van Westbroek ondervindt nu al veel last van sluipverkeer als het druk is op de A27 en op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. De VVD dringt er bij het college van de gemeente De Bilt op aan om nu al in overleg te gaan met Rijkswaterstaat over de situatie. Ook wil de VVD weten welke maatregelen het college zelf gaat nemen om het sluipverkeer uit Westbroek te weren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht