Volledig scherm
© Koen Laureij

Vrienden en familie rouwen om verongelukte mannen na crash Uithof

Vrienden en familie reageren verbijsterd op de dood van de twee jonge mannen na de crash van woensdagavond op De Uithof. Rouwende familieleden willen de namen van de slachtoffers niet prijsgeven, maar vrienden treuren op sociale media om 'Snoop' (26) uit Maarssen en 'Heat' (22) uit De Meern, wiens echte naam Dylan Sahti is.

De 37-jarige Utrechtse chauffeur van de auto waar het drietal in zat, overleefde de klap. Hij probeerde volgens ooggetuigen met hoge snelheid nog net voor een bus langs te rijden. De bus reed over de Weg tot de Wetenschap vanaf De Uithof richting Utrecht-Oost.

Bij het oversteken van de Sorbonnelaan kwam daar volgens enkele inzittenden van de bus opeens van links met hoge snelheid de Ford voorbij, die aan de achterkant door de neus van de bus geraakt werd. Daarna klapte de auto op het verkeerslicht aan de andere kant van de kruising. Een van de inzittenden werd uit de auto geslingerd.

Quote

'I'm so in shock, RIP Snoop & Heat'

Vriend op Facebook

Eerste hulp
Studente Melissa Lagerwaard (19) was een van de passagiers van de bus en bood als eerste hulp aan  dit slachtoffer. ,,Hij lag met zijn gezicht naar het wegdek. Ik probeerde op hem in te praten en voelde zijn hartslag. Hij kwam nog even bij, maar kon niet praten.Toen er een arts kwam helpen, hebben we hem omgedraaid. Daarna kwamen de hulpdiensten en heb ik me teruggetrokken.''

Later hoorde Lagerwaard dat de man die ze geholpen heeft, was overleden. ,,Dat was wel schokkend om te horen. Toen ik aan het helpen was, leefde hij nog. Dat houdt me wel bezig.''

Just Eat
Op de auto van de slachtoffers zat een sticker van Just Eat, onderdeel van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl. Volgens een woordvoerder van Thuisbezorgd.nl is de auto niet van het bedrijf en ook niet van een medewerker van Just Eat.

'I'm so in shock, RIP Snoop & Heat', schrijft een van de vrienden uit de rapwereld op zijn Facebooksite. Volgens hem is Heat de 22-jarige Dylan Sahti uit De Meern. Op internet stromen de reacties op zijn condoleancepagina binnen.

Vrienden vertellen over zijn tijd op het Cals College, waar hij zich in het kappersvak bekwaamde, maar daar maakte hij  toch niet zijn werk van. Sahti was net aan een nieuwe opleiding begonnen.

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht