Volledig scherm
Het huidige pand van de Vrije School aan de Componistenlaan in Utrecht is te klein. De school krijgt elders in Leidsche Rijn een nieuw gebouw. © Google Streetview

Vrije School krijgt nieuw gebouw in Utrechtse wijk Leidsche Rijn

De Vrije School in Leidsche Rijn krijgt een nieuw gebouw. Het huidige pand aan de Componistenlaan is te klein geworden voor de basisschool.

Dat blijkt uit informatie van de gemeente Utrecht. De Vrije School opende in 2016 de deuren van een gebouw aan de Compnistenlaan, naast de sportvelden van Desto. Het gebouw wordt nu gedeeld met de Democratische School. Omdat de Vrije School de laatste jaren fors is gegroeid, moet er een nieuw gebouw worden gezocht. 

De school heeft aangegeven het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van de Componistenlaan te willen blijven. Zo nodig komen er in eerste instantie noodlokalen bij het huidige pand.  

Cartesiusdriehoek

Utrecht krijgt vanaf volgend jaar nóg drie nieuwe scholen. Zo komt er in de nieuwbouwwijk in de Cartesiusdriehoek (nabij station Zuilen) een openbare basisschool. En in de Merwedekanaalzone openen het komend schooljaar een protestants-christelijke en een katholieke basisschool. Ook hiervoor zijn nog geen definitieve locaties aangewezen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht