Volledig scherm
Winnaar van de vrijwilligersprijs 2019 Lorenzo Stamper in het midden. Daarnaast de winnaars van de tweede en derde prijs. © Fouad Hallak

Vrijwilligersprijzen voor Lorenzo Stamper en Leger des Heils

Lorenzo Stamper en het Leger des Heils hebben dit jaar de vrijwilligersprijzen van de stad Utrecht ontvangen. Wethouder Maarten van Ooijen (CU) maakte dat zaterdagavond bekend  tijdens een speciaal diner voor 500 vrijwilligers in Central Studios ter gelegenheid van de Nationale Vrijwilligersdag.

Stamper krijgt de prijs voor zijn volgens de jury ‘altijd positieve en tomeloze vrijwillige inzet’. Lorenzo begeleidt in Buurthuis Zuilen een nieuwe generatie b-boys bij breakdancen. De overige genomineerden vrijwilligers waren Marijke Pouwer (Tussenvoorziening) en Huib van Oostveen (Wij3.0 – Digiwijs). Zij ontvingen een eervolle vermelding.

Het Leger des Heils kreeg de prijs in de categorie Organisaties en Initiatieven voor haar project Sport voor een Toekomst (Svet). Dat  biedt een plek waar deelnemers die op een zijlijn zijn gezet zichzelf kunnen zijn om vrij te sporten. 

Buurtsportcoach Kees Grovenstein: ,,Deze groep verslaafden, dak- en thuislozen, (illegale) vluchtelingen of mensen met een psychiatrische- of psychische aandoening voelen zich door sporten weer onderdeel van een team. Ze voelen zich verantwoordelijk voor dat team en gaan ook met hun eigen problematiek aan de bak. Je ziet de ontwikkeling die de vrijwilligers zelf doormaken als ze eenmaal een doel voor ogen hebben.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht