Volledig scherm
De voetganger is ernstig gewond geraakt. © Marnix Schmidt

Vrouw (28) raakt ernstig gewond bij aanrijding met bus op Smakkelaarsveld

updateEen 28-jarige vrouw is gistermiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een bus op het Smakkelaarsveld in Utrecht. De vrouw klapte op de voorruit van de bus.

Door de klap raakte de vrouw buiten bewustzijn. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend gemaakt. Een mobiel medisch team van het Leidsche Rijnziekenhuis heeft de vrouw gestabiliseerd. Daarna is ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het lijkt erop dat het slachtoffer geprobeerd heeft de kruising dwars over te steken. In de voorruit van de bus waar ze tegenaan klapte, zit een grote barst.

Gestrand

Om onderzoek te kunnen doen naar de exacte oorzaak van het ongeval werd het kruispunt van het Smakkelaarsveld met de Catharijnesingel afgezet. Bussen van en naar het station reden om via de St. Jacobsstraat en de Daalsetunnel. Op de fly-over bij het Westplein stonden vanmiddag lange files met bussen. Op het Vredenburg en de St. Jacobsstraat keerden de bussen die gestrand waren, met veel moeite. 

De politie en de Verkeers Ongevallen Dienst gaan beelden van de camera's die rond de kruising hangen, bekijken om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.

Het is het eerste grote ongeluk op het enorm drukke Smakkelaarsveld sinds daar in  januari 2015 een jongetje van zes jaar onder een bus terecht kwam en overleed. Toen werd er nog volop gewerkt aan het kruispunt en lagen er veel provisorische fietspaden. Sinds enkele weken liggen de nieuwe busbanen op de zogeheten Vredenburgknoop er zoals ze in de definitieve situatie moeten zijn. Er  worden alleen nog kleine  aanpassingen gedaan, zoals het verplaatsen van verkeerslichten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht