Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw glijdt uit over pot mayonaise en krijgt 11.500 euro schadevergoeding

Een 23-jarige vrouw uit Veenendaal heeft een schadevergoeding van 11.500 euro gekregen nadat ze in een lokale supermarkt over een gevallen pot mayonaise uitgleed. Dat zegt Frederik Lieben van JBL&G, het Amsterdamse letselschadebureau dat de zaak behandelde.

Een vakkenvuller had de pot uit zijn handen laten vallen en is daarna zonder de troep op te ruimen of het gebied af te zetten weggelopen. Huilend van pijn en schrik en onder de mayonaise zou de uitgegleden vrouw vervolgens naar de servicedesk zijn gestrompeld voor hulp. Omstanders en winkelpersoneel zouden volgens het slachtoffer na de valpartij geen vinger hebben uitgestoken om te helpen. In het ziekenhuis werd later een scheur in de meniscus van de vrouw vastgesteld. 

Volgens Lieben worden zulke hoge bedragen wel vaker uitgekeerd voor soortgelijke gevallen: ,,Het gaat niet alleen om ziekenhuiskosten, maar een slachtoffer kan ook vaak lange tijd niet werken, heeft mogelijk hulp nodig in het huishouden en ook de emotionele schade is niet gering.’’

In welke supermarkt de vrouw viel wil Lieben niet vertellen. Het slachtoffer schakelde het letselschadebureau in om de winkel aansprakelijk te stellen. Het ging om onder meer medische kosten en een bedrag aan smartengeld. De verzekeraar van de supermarkt heeft nu een schikking met het slachtoffer getroffen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht