Volledig scherm
© Erna Lammers

Vrouw heeft te korte benen om auto te kunnen rijden op A2 bij Maarssen

Drie bekeuringen bij Maarssen voor een 22-jarige man uit Breda in de nacht van maandag op dinsdag, omdat hij zich had misdragen tijdens een autorit op de A2.

Rond 03.00 uur werd hij ter hoogte van Maarssen op de rijksweg door agenten aan de kant gezet. Op een bijna verlaten A2 bleef de auto rijden op de op één na meest linkse rijstrook. Nadat de politieauto achter hem reed schoof hij één rijstrook op naar rechts, maar ging nog steeds niet zoveel mogelijk rechts rijden. Daarop kreeg de automobilist een stopteken. 

Tijdens het passeren zagen de agenten dat de auto door een man bestuurd werd. In eerste instantie volgde de auto de politieauto, maar even later stopte hij plotseling op de vluchtstrook. Toen de politie naderde en de deur opende, bleek er ineens een vrouw achter het stuur te zitten. De man was op de bijrijdersplaats gaan zitten, wat hij vervolgens in alle toonaarden ontkende. 

Door de mand 

De Bredanaar viel al snel door de mand. Onder meer omdat de schoenen van de vrouw nog op de plaats van de bijrijder stonden én de vrouw niet bij de pedalen kon. De stoel moest namelijk nog worden afgesteld.

Achterin de auto zaten nog twee personen van wie één dronken was. De Bredanaar wilde geen medewerking verlenen aan een alcoholtest. Hij kreeg vervolgens bekeuringen voor het weigeren van de ademtest; niet rechts rijden waar dat mogelijk was en onnodig gebruikmaken van de vluchtstrook. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht