Volledig scherm
De politie deed een inval bij een recreatieterrein in Nieuwer ter Aar in het kader van het onderzoek. © Petershotnews.nl

Vrouw in Breukelen meermaals verkracht onder bedreiging van wapen

UpdateDe 45-jarige man uit Nieuwkoop die vorige week werd aangehouden wordt verdacht van een zeer gewelddadige verkrachting. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij op 15 maart in Breukelen een vrouw onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen en meermaals verkracht. Daarna liet hij haar vastgebonden achter. Dat heeft het OM zojuist bekendgemaakt.

De verdachte is volgens het OM geen bekende van de politie en is door tactisch onderzoek van de politie in beeld gekomen. Het slachtoffer werd door de man op de Kanaaldijk West meegenomen. Volgens het OM heeft de verdachte het slachtoffer naar verschillende locaties gebracht en is zij meermaals door de man verkracht. Na enkele uren werd zij vastgebonden vrijgelaten. Met hulp van passanten heeft ze de politie weten te waarschuwen. Die nam de zaak direct hoog op en startte een groot onderzoek.

Na de melding heeft de politie onder meer buurtonderzoek gedaan bij bedrijven in de omgeving, in de hoop mensen te spreken die er getuige van waren dat de man de vrouw aansprak en meenam. Vanaf de Kanaaldijk West is het vijf kilometer (7 minuten) rijden naar de Bosdijk, waar de politie vorige week uitgebreid sporenonderzoek deed. Op die locatie, waar het zedendelict vermoedelijk plaatsvond, werd onder meer een schep veiliggesteld.

Bosdijk

De Bosdijk is een recreatiestrook in de polder van Nieuwer ter Aa die in deze periode van het jaar vooral wordt gebruikt door wandelaars en mensen die hun hond uitlaten. De plek waar de politie onderzoek deed, vlak naast een fietspad, is het meest rustige deel van het recreatiegebied. De verdachte zit momenteel nog vast. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht