Volledig scherm
De vrouw ontvangt 65.000 euro. © Getty Images/Cultura RF

Vrouw krijgt na val door oliespoor 65.000 euro

Een fietsster die in 2015 viel, toen ze door een oliespoor van een auto reed, heeft een schadevergoeding van 65.000 euro gekregen. De vrouw uit de provincie Utrecht raakte gewond bij haar val in Rhenen. 

Ze hield aan haar val een gebroken enkel, afgescheurde enkelbanden, kneuzingen en schaafwonden over. Vanwege werkzaamheden op het fietspad moest de fietsster een stuk over de autoweg rijden. Toen ze een bocht nam, gleed haar achterwiel weg door een oliespoor. De lekkende auto was toen in geen velden of wegen meer te bekennen. 

Door de opgelopen letselschade moet het Waarborgfonds Motorverkeer een schadevergoeding betalen. Ook heeft de vrouw smartengeld gekregen. In totaal gaat het om 65.000 euro. 

Het slachtoffer schakelde letselschadebureau JBL&G in om haar schade te claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Toen haar zaak werd erkend, ontving ze een voorschot van 3000 euro. Een paar maanden later nog eens 10.000 euro en tot slot werd de zaak afgedaan met nóg een bedrag, van 52.000 euro. 

Kort geleden kreeg een 23-jarige vrouw uit Veenendaal ook een flinke schadevergoeding. Zij gleed in een supermarkt uit over mayonaise en kreeg ruim 11.000 euro. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht