Vrouw overleden na aanrijding op provinciale weg in Werkhoven

videoOp de N229 bij Werkhoven is vanmorgen een voetganger overleden na een aanrijding met een auto. De vrouw stak de provinciale weg over en zag de aanrijdende auto waarschijnlijk over het hoofd. Hulpdiensten zijn aanwezig. De weg is in beide richtingen dicht. Een opgeroepen traumaheli is afgemeld.

Bij een ongeval in Werkhoven is een voetganger overleden.
Volledig scherm
Bij een ongeval in Werkhoven is een voetganger overleden. © Koen Laureij

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van twee bushaltes langs de weg. Om de bushaltes met elkaar te verbinden loopt er een voetgangerstunnel onder de weg door. Passanten en mensen die op de bus stonden te wachten waren getuige van het ongeluk. De politie biedt de betrokkenen slachtofferhulp aan.

Het was wachten op een noodlottig ongeval bij de bushalte aan de provinciale weg N229 bij Werkhoven. Dat zeggen omstanders bij het ongeluk waar vanmorgen een vrouw overleed die overstak naar de bushalte en werd geschept door een auto. Hoewel er een voetgangers tunneltje aanwezig is bij de halte kiezen dagelijks tientallen mensen ervoor om via een gat in de heg de kortere oversteek te maken naar de bushalte. 

Doffe klap

,,Ik zie het dagelijks gebeuren en het gaat soms maar net goed”, zegt Werkhovenaar Ferdinand Harts. ,,Ze moeten een hek langs de weg maken waardoor je niet meer kunt oversteken.” Op de plek des onheils doet de politie nog volop sporenonderzoek. Het dodelijke slachtoffer ligt nog onder een deken op de weg. Het verkeer wordt omgeleid. 

Steeds meer dorpsbewoners komen kijken naar de plek waar het fatale ongeluk is gebeurd. ,,Mijn vrouw hoorde een doffe klap”, zegt Ton Hersbos, die vlak tegenover de bushalte woont. ,,Kort daarna stond het hier vol met politie en ambulances. Het is hier schering en inslag dat mensen de weg oversteken die snel de bus willen halen.” De politie doet nog geen mededelingen over de identiteit van het slachtoffer.

Het gat in de heg waardoor de vrouw vermoedelijk overstak
Volledig scherm
Het gat in de heg waardoor de vrouw vermoedelijk overstak © AD

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht