Volledig scherm
Aan de hand van ambulancepersoneel en een agent liep de vrouw de trap op richting de ambulance. © Menno Bausch

Vrouw valt van trap aan Vredenburgkade in het water

Een oudere vrouw is vanmiddag van de hoge trappen voor de deur van TivoliVredenburg naar beneden in de singel gevallen. Personeel en terrasbezoekers van Het Gegeven Paard grepen snel in en konden de vrouw op het droge krijgen.

Om onduidelijke redenen is de vrouw bovenaan de trappen gestruikeld en viel een flink eind naar beneden voordat ze in het water van de singel belandde.

In eerste instantie werd gedacht dat de vrouw onwel was geworden waardoor een traumahelikopter werd opgeroepen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Een agent ter plaatse loofde het optreden van omstanders, die gelijk in actie kwamen toen de vrouw was gevallen. Twee mensen bedachten zich geen moment en sprongen het water in om de vrouw weer op de kant te krijgen.

De vrouw was aanspreekbaar toen het ambulancepersoneel zich over haar ontfermde. Of ze verwondingen heeft overgehouden aan de lelijke val is niet duidelijk. Wel is ze naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Een oudere vrouw struikelde en viel bovenaan de trap voor de deur van TivoliVredenburg naar beneden in het water van de singel. © Maarten Veenendaal

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht