Volledig scherm
De rechtbank in Utrecht © anp

Vrouw werd klemgereden na 'stoken in relatie van nichtje’: Ik heb sindsdien mijn familie niet meer gezien

Een volledig uit de hand gelopen leugen over een vermeende liefdesaffaire, is in Nieuwegein uitgelopen op een dramatisch ongeval. Drie vrouwen stonden doodsangsten uit, toen de auto waarin zij zaten opzettelijk van de weg werd gedrukt door een andere auto.

Alle ruiten sneuvelden, toen de auto rondtollend tegen een paal eindigde op de AC Verhoefweg. Dat gebeurde na een achtervolging van zeker twintig minuten, waarbij de auto van de drie vrouwen twee keer hard in aanraking kwam met de auto van drie mannen.

,,Het heeft mij heel veel gedaan’’, verklaarde de bestuurster van de geramde auto. Ze wordt sinds het ongeval op 27 juni 2016 behandeld voor de gevolgen. ,,Het heeft mijn leven op z’n kop gezet. Het was angstaanjagend, een grote nachtmerrie. Die jongens waren agressief en gevaarlijk, we moesten vluchten voor ons leven, de paniek sloeg toe. We reden naar het politiebureau en waren daar bijna, toen ze ons bij de laatste afslag van de weg drukten.’’

Eerwraak

Quote

Ik was zó bang, dat ik vertrokken ben uit huis. Ik ben bang voor eerwraak als ik familie tegenkom. Door iets wat niet eens waar is.

De betrokken verdachten waren niet voor het eerst agressief, bleek uit de slachtofferverklaring van het doelwit van de mannen. Zij zat bij de bestuurster in de auto. Door een groep jongeren werd zij al eens bekogeld met stenen en kreeg ze stokslagen in een park in Utrecht. Ook werd ze veelvuldig bedreigd. En dat allemaal vanwege vermeend stoken in de relatie van haar nichtje met de 22-jarige Ilias T. uit Utrecht, waarbij zij Ilias zou willen afpakken.

Tot op de dag van vandaag heeft ze geen contact meer met haar ouders en familie en is ze op de vlucht. ,,We hadden wel dood kunnen zijn door dat ongeval. Ik was zó bang, dat ik vertrokken ben uit huis. Ik ben bang voor eerwraak als ik familie tegenkom. Door iets wat niet eens waar is.’’

Paniek

Hoofdpersoon Ilias stond vandaag samen met zijn vriend Amin O. terecht voor wat het Openbaar Ministerie omschreef als een wildwestachtervolging. Volgens Ilias waren het de vrouwen die achteruit tegen zijn geleende auto aanreden en veroorzaakte hij ook niet het ongeval bij de kruising met de Zuidstedeweg. Amin (22) ontkende zelfs iedere betrokkenheid. Hij zei niet in de auto gezeten te hebben.

Ilias bekende de bestuurder te zijn geweest maar ontkende opzettelijk tegen de auto te zijn gereden. ,,Ik herkende een meisje met wie ik een paar dingen wilde bespreken. Ik heb daarom geprobeerd naast hun te gaan staan. Ik reed geen 120 maar hooguit 70. Ik zag dat ze in paniek raakten, dacht dat het helemaal mis zou gaan. Toen ze verongelukten raakte ik zelf in paniek en ben ik weggereden.’’

Cel

Het OM sprak over ‘zware feiten’ en eiste vier maanden onvoorwaardelijk cel voor Ilias en Amin en schadevergoeding voor de bestuurster en het doelwit. De rechter sprak van ‘een behoorlijke klap’, ‘keihard rijden’ en ‘een achtervolging’. ,,U heeft opzettelijk het risico genomen op zwaar lichamelijk letsel voor de vrouwen. Als ik iemand zou aanrijden dan zou ik gaan kijken hoe het met die mensen is.’’ Ilias reageerde door te beginnen over de impact van die dag op zichzelf.

De advocaten van beide verdachten wilden vrijspraak, vanwege gebrek aan bewijs. Amin ontkwam aan een straf, omdat zijn rol bij het ongeval niet duidelijk werd. Ilias kreeg een celstraf van vier maanden en moet ruim 15.000 euro schadevergoeding betalen aan de vrouw die volgens hem met hem wilde aanpappen en de bestuurster van de auto.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht