Vuurwerkbom gebruikt bij autobrand Leidsche Rijn

videoBij een autobrand in Leidsche Rijn is vannacht een Audi A3 uitgebrand. De wagen, die geparkeerd stond aan de Max Velthuijsstraat (’t Zand), raakte flink beschadigd. Mogelijk is met een vuurwerkbom geprobeerd brand te stichten.

De Audi A3 aan de Max Velthuijsstraat is mogelijk aangestoken met een vuurwerkbom.
Volledig scherm
De Audi A3 aan de Max Velthuijsstraat is mogelijk aangestoken met een vuurwerkbom. © 112mediautrecht

De brandweer hoefde niet in actie te komen, omdat de brand uit zichzelf uit is gegaan. De politie heeft sporen om de auto veiliggesteld en de wagen in beslag genomen voor later onderzoek. 

Het was dit weekeinde qua autobranden ook opnieuw onrustig in Overvecht, Rivierenwijk en Kanaleneiland.  In de laatste wijk werden ook aanhoudingen verricht. Twee personen werden aangehouden voor het in brand steken van een auto. Op de Adenauerlaan hebben de daders rond 23.10 uur een Audi A5 cabrio in brand gestoken. Een ernaast geparkeerde Peugeot bedrijfswagen raakte ook zwaar beschadigd.

Eerder op de zondagavond was het ook al raak in Utrecht op de Perudreef  (Overvecht) en de Reitdiepstraat (Rivierenwijk). Dat gebeurde rond 19.00 uur. Buurtbewoners in Rivierenwijk zagen jongeren wegrennen bij de vlammen. Ondanks een zoektocht in de wijk ontkwamen de daders. Zaterdagavond was het raak op de Dorbeendreef in Overvecht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht