Vuurwerk achter het doel van Andre Onana van Ajax.
Volledig scherm
Vuurwerk achter het doel van Andre Onana van Ajax. © ANP

Vuurwerkgooier FC Utrecht vrij, woensdag voor de snelrechter

De 32-jarige man uit Utrecht die zondag tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax een vuurwerkbom op het veld gooide, staat woensdag al voor de rechter. Hij wordt beschuldigd van poging tot zware mishandeling.

De verdachte werd gisteren vrijgelaten na drie dagen voorarrest. De rechter vond het niet nodig de man tot de zitting vast te houden. Hij zat wel vast tijdens de kerstdagen.

De man wordt via een zogenoemde snelrechtprocedure berecht. Als in de eerste dagen voldoende bewijs is verzameld, wil justitie mensen zo snel mogelijk lik op stuk geven en ze snel berechten.

Schrik

De vuurwerkbom ontplofte zondag op enkele meters afstand van Ajax-keeper André Onana. Die schrok van de klap, maar vervolgde de wedstrijd nadat die enkele minuten had stilgelegen. 

De dader kon worden opgepakt aan de hand van camerabeelden in het stadion. Of FC Utrecht nog een straf kan verwachten, wordt door de voetbalbond KNVB onderzocht. Ajax onderneemt verder geen stappen. Onana doet geen aangifte en zei gisteren al dat dit soort incidenten bij zijn werk horen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht