Volledig scherm
Polder Rijnenburg ten zuid-westen van Utrecht waar een groep bewoners schone energie wil opwekken middels zonnepanelen en windmolens (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

VVD breekt lans voor critici Energielandschap Rijnenburg

Het Energielandschap. Dat gaat over de plannen van Utrecht om de polders Rijnenburg en Reijerscop vol te zetten met zonnepanelen en/of windmolens. Want gebouwd wordt er daar tot 2030 toch niet.

Het voornemen van Utrecht isniet onomstreden. En zeker niet in Nieuwegein en De Meern. En nu vindt er op donderdag 17 mei een werkbijeenkomst plaats in Rijnenburg. Zonder de gekende critici Buren van Rijnenburg en Reijerscop. De VVD wil van het Utrechtse college weten waarom dat zo is.

Experts

Het lijkt er nu op dat alleen de experts van grootschalige energieopwekking aanwezig zullen zijn, om vragen over de verschillende scenario’s te beantwoorden. En zijn die kenners niet per definitie ook voorstanders, vragen de liberalen zich af.

De VVD zet meer vraagtekens. Bij de verslaglegging, de status van de scenario’s, de exacte betrokkenheid van de experts bij de eventuele aanleg, waarom een partij als Rijnenergie er wel is en Buren van Rijnenburg en Reijerscop dus niet. En tenslotte: of de vragen voor 17 mei 10.00 uur beantwoord kunnen worden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht