Volledig scherm
© Marnix Schmidt

VVD: ‘Ook in avonduren pendelbus van Woerden naar Antonius Ziekenhuis'

De pendelbus van Woerden naar het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn moet ook in de avonduren gaan rijden. Dat maakt de huisartsenpost (HAP) beter bereikbaar voor Woerdenaren.

Dat bepleit de VVD. Die wil van wethouder Arjan Noorthoek (Volksgezondheid, CDA) weten hoe ver het staat met de terugkeer van een vorm van huisartsenzorg in de avonduren in Woerden zelf. De gemeente kent geen HAP meer sinds die in 2018 de deuren sloot in het toenmalige Zuwe Hofpoortziekenhuis. Wie 's avonds of in het weekeinde een huisarts nodig heeft, moet daarvoor naar Leidsche Rijn. Protestacties tegen dat besluit van de huisartsen hebben niets uitgehaald.

Donker

Er is al een pendelbus voor mensen die overdag van Woerden naar Leidsche Rijn moeten voor een doktersafspraak. Voor de avond is er niets geregeld. Eerder hebben mensen zich al beklaagd dat het lastig is om in het donker naar Leidsche Rijn te moeten en helemaal als je niet zelf geen auto hebt.

In november werd in de Woerdense gemeenteraad uitgesproken dat de HAP terugkomt in de avonduren, in welke vorm dan ook. Ook in de Tweede Kamer klonk een pleidooi voor een HAP in Woerden. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg (VVD) zegt dat zoiets aan zorgaanbieders en zorgverzekeraars is. Zij zijn, heeft hij de Kamer inmiddels laten weten, zelf verantwoordelijk voor goede en toegankelijke spoedzorg in de regio.

De Woerdense VVD-fractievoorzitter Florian Bos wil nu van Noorthoek horen wat hij sinds november heeft ondernomen en welke vormen hij kansrijk acht om huisartsenzorg in de avonduren mogelijk te maken. En of hij daarover al in gesprek is met zorgaanbieders en -verzekeraars.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht