Volledig scherm
Op de meeste plekken in de regio komt Sinterklaas dit weekend aan. © ANP Kippa

Waar en wanneer zet Sinterklaas voet aan wal in de regio?

SinterklaasHet heerlijk avondje is nog niet gekomen, maar het duurt niet lang meer. In veel Utrechtse steden en dorpen komt de goedheiligman dit weekend aan. Even een overzicht, want waar en wanneer kunnen we de Sint verwachten?

Utrecht

De Domstad zelf verwelkomt Sinterklaas op zondag. Utrecht is een van de weinige steden die de intocht op zondag laat plaatsvinden. Het is wel de grootste intocht van de regio. De Sint vaart rond 13.00 uur de Oudegracht op en komt aan wal bij de Weerdsluis, waarna hij richting een feest gaat op het Domplein.

Breukelen

Hier komt Sinterklaas aan per boot om 14.00 uur. Hij zet zaterdag voet aan land bij Boom en Bosch, een landgoed aan het water. Er is een feestelijk programma.

Maarssen

Bij het gemeentehuis Goudestein komt de Sint aan op zaterdag om 13.00 uur. Daarna gaat hij per koets verder naar het Harmonieplein in het dorp. 

De Bilt

De kinderen in De Bilt moeten nog even geduld hebben voordat Sinterklaas komt. Niet dit weekend, maar pas volgende week zaterdag, op 24 november, komt hij  aan. Dan maakt hij om 13.00 uur zijn opwachting bij Jachtlust. Inclusief pieten en pepernoten. 

Bunnik

In Bunnik wordt de goedheiligman zaterdag om 14.00 uur verwacht. Hij komt aan bij de ijsbaan, waar de burgemeester hem welkom zal heten. Vervolgens gaat Sint richting het Oude Raadshuis. 

Renswoude

Zaterdag om 15.00 uur is Sinterklaas in Renswoude. Hij komt aan op het Kasteelplein en woont later een theatervoorstelling bij. 

Rhenen

De stoomboot wordt hier zaterdag rond 13.30 uur verwacht, waar hij om 14.00 uur zal aanmeren bij het Veerplein. IJszaak Martino opent daarna nog een keer de deuren, voor een speciale sinterklaasvoorstelling. 

Utrechtse Heuvelrug

Er is geen betere plek voor de Sint dan de Pepernotenmolen De Maallust. Daar zal hij zaterdag rond 13.00 uur arriveren. Op diezelfde dag komt hij in Leersum aan op het Kerkplein rond 14.30 uur. 

Veenendaal

Voordat de Sint richting de Veenendaalse Markt gaat, arriveert hij samen met zijn pieten om 13.30 uur op het Kees Stipplein. 

Wijk bij Duurstede

Wat vroeger dan gemiddeld, maar in Wijk bij Duurstede komt Sinterklaas natuurlijk ook gewoon langs. Om 10.30 uur meert hij aan in de haven en vertrekt daarna samen met de burgermeester naar de Markt.

Woudenberg

In Woudenburg is hij zaterdag vanaf 14.00 uur bij het gemeentehuis te zien. Ook worden er bijzondere acts verwacht, aangezien er zogenaamde ‘durfpieten’ mee zijn. 

Zeist

In Zeist is Sint om 13.00 uur te bewonderen. Hij maakt zijn opwachting zaterdag bij het gemeentehuis op Het Rond.

Culemborg

Als een van de weinige steden in de regio komt Sinterklaas hier op zondag aan. Om 14.00 uur komt hij aan wal in de haven. Hoe precies is nog niet duidelijk. Het water in de Lek staat namelijk extreem laag, en het is dus nog afwachten op welke manier hij arriveert. 

Houten

In Houten is het nog even wachten op de goedheiligman. Hier komt hij pas op 24 november aan, volgende week zaterdag dus. Hij zal rond 11.45 uur op Het Rond verschijnen. 

IJsselstein

Ook de kinderen in IJsselstein moeten nog even geduld hebben. Sinterklaas en zijn pieten komen ook hier volgende week, op 24 november, pas aan. Om 11.00 uur start de intocht op het Hazenveld, waarna hij doorgaat richting de winkelcentra Kasteellaan en Achterveld. 

Lopik

De intocht in Lopik is zaterdag om 14.00 uur. De Sint komt aan bij dorpshuis De Schouw, waar kinderen hem verwelkomen. 

Nieuwegein

In Nieuwegein komt de Sint niet één, maar twee keer aan. Eerst zaterdag om 12.00 uur in Vreeswijk, een uur later bij Cityplaza. 

Vianen

Liefhebbers van Sinterklaas kunnen hem in Vianen om 13.00 uur aan de Passantenhaven verwachten. Dat is voor het eerst, want de Spanjaard kwam eerst altijd aan bij de Brugdijk. 

Sinterklaas arriveert dit weekend weer in de regio en dat belooft weer een gigantisch kinderfeest te worden. Onze redactie zoekt dit weekend naar de mooiste Sintfoto’s/filmpjes

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht