Volledig scherm
Op de Utrechtse Vismarkt mag in het weekend van 10.00 tot 18.00 niet gefietst worden. © HUA/AD

Waar mag ik vanaf 1 mei wel/niet fietsen in de Utrechtse binnenstad?

KAARTVanaf 1 mei wordt het voetgangersgebied in de binnenstad groter. Het gebrek aan ruimte zorgt steeds vaker voor irritaties en frustraties bij voetgangers, fietsers, automobilisten en bestuurders van busjes die iets komen lossen. Daarom breidt de gemeente het voetgangersgebied uit en komen er nieuwe tijden voor fietsers en de bevoorrading.

Het fietsverbod op de Vismarkt, ’t Wed, en een deel van de Oudegracht in de Utrechtse binnenstad gaat voorlopig alleen in het weekend gelden. Fietsers blijven er dus alleen op zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur niet welkom. Van maandag tot en met vrijdag blijft fietsen - zoals nu ook het geval is - hier de hele dag toegestaan.

Meting

De gemeente gaat nog onderzoeken of het fietsverbod ook doordeweeks nodig is. ,,Op korte termijn wordt gestart met het meten en monitoren van voetgangers- en fietsstromen in het gebied. In het najaar van 2018 kan de situatie naar aanleiding van deze evaluatie opnieuw worden beoordeeld ”, liet verkeerswethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) afgelopen najaar weten.

Volledig scherm
Waar mag ik fietsen? © Gemeente Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht