Volledig scherm
Albertine van Vliet-Kuiper © Vergeer - Samsom Mieke

Waarnemend burgemeester Albertine van Vliet doet Wijk ‘half jaar voor de lol’

Albertine van Vliet doet waarnemend burgemeesterschap in Wijk bij Duurstede voor de lol, zegt zij. Vanaf 3 juni zit de 67-jarige Van Vliet-Kuiper als waarnemend burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede op de stoel die Tjapko Poppens deze week leeg achterlaat.

Het is voor het eerst dat Wijk een vrouw als burgemeester krijgt. ,,Ik doe het voor de lol. Ik vind het prachtig om het openbaar bestuur te dienen’’, zegt Van Vliet in een reactie op haar benoeming. Ze vindt het eervol dat bij de vervulling van de burgemeestersvacature aan haar gedacht is. ,,Ik doe het al voor de vijfde keer.’’ Eerder was zij al waarnemend burgemeester in De Ronde Venen, Bussum, Gooise Meren en vorig jaar in Enkhuizen. Daarvoor was zij tien jaar burgemeester van Amersfoort.

Quote

Wie weet, ga ik met mooi weer wel op de fiets naar Wijk bij Duurstede

Burgemeester Van Vliet

Van Vliet – meisjesnaam: Kuiper – werd in 1951 geboren in Rotterdam. Nu woont ze met haar man in Amersfoort. ,,Dus bijna om de hoek. Wie weet, ga ik met mooi weer wel op de fiets naar Wijk bij Duurstede. Nee, niet dagelijks. Daar zou te veel tijd in gaan zitten.’’

Op wat in Wijk bij Duurstede speelt en wat haar rol daarin zal zijn, wil ze nog niet ingaan. Poppens wordt 28 mei geïnstalleerd als burgemeester van Amstelveen. Van Vliet: ,,Het is niet chic om mensen voor de voeten te lopen. Maar volgens mij is er nou ook weer niet heel veel aan de hand in Wijk bij Duurstede. Later wil ik graag vertellen waarover ik me verwonder.’’

Over ongeveer een half jaar wordt duidelijk aan wie Van Vliet het stokje overdraagt. De procedure voor de invulling van de vacature van burgemeester begint met het opstellen van een profielschets. Inwoners kunnen binnenkort hun mening geven via internet op basis van stellingen en een open vraag.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht