Volledig scherm
Hans van der Pas. © Gemeente Rhenen

Waarnemer Van der Pas nu vaste burgemeester Rhenen

Hans van der Pas (PvdA) wordt de nieuwe burgemeester van Rhenen. Van der Pas was hier sinds begin juli waarnemend burgemeester. Hij volgt Joost van Oos­trum op. Van der Pas wordt op 28 januari officieel benoemd.

Van der Pas reageerde blij: ,,Ik heb het erg naar mijn zin in Rhenen en vind het een eer om in deze gemeente burgemeester te zijn.''

De 50-jarige Van der Pas was voor zijn aantreden in Rhenen vier jaar wethouder van Bernheze in Noord-Brabant. Na de verkiezingen viel hij buiten de boot en ging hij op zoek naar een nieuwe bestuurlijke functie.

Het college van Rhenen was zeer blij met de benoeming. ,,Hans heeft in korte tijd een team van het college gemaakt,'' reageerde wethouder Simone Veldboer verheugd. ,,Daarnaast voel je in de stad hoe goed hij ligt. Hij heeft in kort tijd heel veel mensen leren kennen.''

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    vrijdag 18 januari

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Hij verrees de afgelopen dagen al in de Catharijnesingel pal tegenover TivoliVredenburg, maar vanavond wordt de plastic walvis Skycraper pas officieel onthuld. Dit gebeurt om 17.30 uur door locoburgemeester Victor Everhardt. Rondom de onthulling worden in TivoliVreden ook een aantal korte presentaties gegeven, onder andere door Jason Klimoski, de New Yorkse architect die Skyscraper bedacht. De elf meter lange walvis moet aandacht vragen voor de plastic soep in de oceanen. De kratten en jerrycans waarvan Skyscraper is gemaakt zijn gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België. De walvis is de komende zes maanden nog te zien in Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht