Aan de Hoofddijk bij het Utrecht Science Park, een plek waar het Ronald McDonald Huis kan komen, grazen nu paarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Hoofddijk bij het Utrecht Science Park, een plek waar het Ronald McDonald Huis kan komen, grazen nu paarden. © Angeliek de Jonge

Waarom 21 mensen over de hele wereld een hoofdpijndossier uit Utrecht op hun bureau hebben liggen

POLLOp 21 bureaus verspreid over de hele wereld ligt momenteel een duimendik dossier uit Utrecht. De komende weken moet het Werelderfgoedcomité beslissen of de Hollandse Waterlinie zijn felbegeerde plek krijgt op de Unesco-werelderfgoedlijst. Maar als de champagne ontkurkt kan worden, wat moet er dan gebeuren met het Ronald McDonald Huis, dat ouders van doodzieke kinderen, juist in dit beschermde groen, een nieuw onderkomen wil bieden?

 1. Ook Utrechtse politiek verdeeld over toekomst Ronald McDonald Huis, mogelijk plek achter Prinses Máxima Centrum
  PREMIUM

  Ook Utrechtse politiek verdeeld over toekomst Ronald McDonald Huis, mogelijk plek achter Prinses Máxima Centrum

  Een lange avond vergaderen door de Utrechtse gemeentepolitiek geeft nog geen zekerheid over een nieuwe locatie voor het Ronald McDonald Huis, een opvanghuis voor ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen. Toch lijkt zich voorzichtig een meerderheid af te tekenen voor nieuwbouw pal achter het Prinses Máxima Centrum, nét buiten het beschermd natuurgebied.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht