De nog vrijstaande percelen richting de dijk in het nieuwe dorp Hoef en Haag bij Vianen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nog vrijstaande percelen richting de dijk in het nieuwe dorp Hoef en Haag bij Vianen. © William Hoogteyling

Waarom dit nieuwe dorpje aan de Lek razend populair is: ‘We missen alleen nog een kroeg’

Tweeëndertig jaar opgebouwde wachttijd leverde een huurder onlangs in om te kunnen wonen in het splinternieuwe dorp Hoef en Haag. De nieuwbouwwoningen in het dorp vlakbij Vianen zijn razend populair bij zowel huurders als kopers. En ze komen van vér buiten de provincie Utrecht. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht