Mai Linh Ly draagt trots het shirt 'Utrechtenaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
Mai Linh Ly draagt trots het shirt 'Utrechtenaar'. © Marnix Schmidt

Waarom iedere Utrechter zich ook vol trots Utrechtenaar zou moeten noemen (en het dús geen scheldwoord meer is)

POLLDat het woord Utrechtenaar sinds de 18de eeuw al wordt gebruikt als scheldwoord voor homoseksuelen, moet volgens het stadsambassadeursinitiatief Thirty030 maar eens afgelopen zijn. Zij lanceren met een speciaal t-shirt en poster de campagne ‘Utrechter of Utrechtenaar? Flikker op met dat onderscheid’ die de stad aan het denken moet zetten. ,,Laten we er een geuzennaam van maken.”

 1. Deze dingen mag je écht niet zeggen over Utrechters!
  indebuurt

  Deze dingen mag je écht niet zeggen over Utrechters!

  'Was men maar op Brabant zo trots als een Fries': deze zin uit Guus Meeuwis' hit Brabant had net zo goed vervangen kunnen worden voor 'was men maar op Brabant zo trots als een Utrechter'. Want oh, wij Utrechters zijn maar wát trots om inwoner te zijn van de mooiste stad van het land. Logisch dus dat je een béétje moet oppassen met wat je zegt, wil je ons te vriend houden. Daarom hierbij: deze dingen mag je echt niet zeggen over Utrechters.
 2. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
  PREMIUM
  Koken & Eten
  7

  Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

  Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht