Walvis zet voorbijgangers aan het denken: ‘Ik gooi nóóit afval op straat’

VideoEen paar weken lang stond er slechts een geraamte in de Catharijnesingel voor TivoliVredenburg, sinds gisteren werd er een walvis van gemaakt. Vanmiddag werden de vinnen geplaatst. Reden voor de Utrechtse Tamar op den Kelder (28) om een fotootje naar haar vriendinnen te appen.

Volledig scherm
Er is hard gewerkt aan de walvis in de Catharijnesingel. Vanmiddag was hij af. © AD

,,We wisten niet wat het was, omdat er zo lang alleen een schroef in het water stond. Is dat nou kunst?” vroegen we ons af. Nu is het duidelijk. Ik gooi nooit afval op straat, zeker niet omdat je steeds meer hoor over het plastic afval in de oceaan”, aldus Op den Kelder. Zij blijkt niet de enige die een foto maakt van de walvis.

Ook de Rotterdamse Monique van der Zwan (53) gooit nooit afval op straat, zo zegt zij. ,,Daarvoor steek ik echt mijn hand in het vuur. Mijn nichtje is ook heel actief met afval opruimen.” Van der Zwan is speciaal omgelopen  vanuit Hoog Catharijne om het kunstwerk goed van dichtbij te kunnen bekijken. ,,Ik wist eerst niet wat het was, maar het is goed dat er aandacht wordt gevraagd voor het afvalprobleem.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht