Een zogenoemde dry run ter oefening voor het personeel tijdens de laatste voorbereidingen in het evenementencomplex Expo Houten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zogenoemde dry run ter oefening voor het personeel tijdens de laatste voorbereidingen in het evenementencomplex Expo Houten. © ANP

Wanneer krijg ik mijn coronaprik? Dit moet je weten over het coronavaccin in de regio Utrecht

vraag en antwoordWanneer krijg ik mijn prik? Het vaccinatieschema in Nederland is grillig, nu het wederom vertraagd is door een leveringsprobleem bij het AstraZenecavaccin. Ondertussen gaat het prikken wel door, dinsdag krijgt een 97-jarige vrouw uit Amersfoort als eerste 90-plusser in de regio een coronavaccin. Wat weten we nu over het vaccin in de regio Utrecht?

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

 2. Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)
  Play

  Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)

Utrecht