Volledig scherm
© ANP

Wat gebeurt er dit paasweekend in Utrecht?

Matthäus-Passion in Nicolaïkerk

Geen Pasen zonder uitvoering van de Matthäus-Passion. Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt een hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion ten gehore in Utrecht en doet dat volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer. De uitvoering is vandaag te beluisteren van 13.30 uur tot 17.45 uur in de Nicolaïkerk. Tickets via klassiekemuziek.nl.

Festival in Werkspoorkathedraal

Tijdens dit paasweekend vindt de derde editie van het Werkspoor Festival plaats in de Werkspoorkathedraal. Het festival duurt vier dagen en bestaat uit onder meer barretjes en pop-up keukens. Verder is er een programma voor de kinderen. Het festival begint vandaag, eerste en tweede paasdag om 12.00 uur en duurt tot middernacht. De toegang is gratis.

Fietsparcours opent

De grote opening van het nieuwe seizoen van Bikepark Utrecht is zaterdag. Het fietsparcours is vanaf vandaag geopend met nieuwe paden voor de liefhebbers. Toekijken kan ook, want er zijn ook volop fietsdemonstraties. De opening heeft vandaag een feestelijk tintje, met een barbecue als afsluiting. De opening staat gepland voor 12.00 uur en de entree is 7,50 euro voor niet-leden. Dit is inclusief fietshuur en een hamburger. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht