Volledig scherm
Een baken voor iedereen die rond de Kerst op weg is: de Grootste Kerstboom bij IJsselstein. © Stichting Kerstboom

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Grootse Kerstboom

De grootste kerstboom in IJsselstein gaat zaterdag weer aan. De ontsteking wordt gevierd met een feestelijk weekend met optredens van Dutch Pride en Glennis Grace. Ook is er een kerstmarkt en kan er geschaatst worden op de ijsbaan in het Kasteelpark. De kerstboom zelf wordt zaterdagavond om 20.40 uur ontstoken. Aansluitend betreedt America's Got Talent finaliste Glennis Grace het podium. 

Songfestival vanaf de Dom

Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt zaterdag de inzending van het COC Songfestival vanaf de Domtoren. Het lied 1730 (in de schaduw van de Dom) is de inzending namens het COC Midden-Nederland voor de 24ste editie van het COC Songfestival. Het nummer zal rond 11.30 uur te horen zijn vanaf de Domtoren. 

Kerstmarkt Molen de Ster 

Bij de Utrechtse Molen de Ster vindt zondag een gratis kerstmarkt plaats. Tijdens de markt is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bovenin de molen. Als het weer gunstig is zullen de wieken van de molen draaien. Op de kerstmarkt is glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar en staan er kramen waar kerstcadeaus verkrijgbaar zijn. Ook de molenaars laten tijdens de kerstmarkt zien wat zijn als ambachtelijke houtzagers in huis hebben.

Volledig scherm
Molen de Ster. © indebuurt Utrecht

Lichtjesavond

Zondagavond is het voor de zevende keer lichtjesavond in Utrecht op de begraafplaatsen Daelwijck en Tolsteeg. De avond is bedoeld om troost te geven aan alle mensen die dierbaren missen. Op de begraafplaats is muziek en er staan vuurkorven. Ook is warme chocolademelk, koffie en thee. Bezoekers kunnen een kaars branden voor een geliefde en een wens in de kerstboom ophangen.De avond begint om 17.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht