Volledig scherm
Archiefbeeld van een willekeurige bruisrun. © ANP

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Bruidsrun

Kijk niet vreemd op als je zaterdagmiddag ineens een heleboel vrouwen in bruidsjurken voorbij ziet rennen in en rond het Wilhelminapark. Die vrouwen hebben zich niet op het allerlaatste moment bedacht voor het altaar, maar doen mee aan een zogenaamde Bruidsrun. De loop vindt plaats ter promotie van een nieuwe tv-show van Linda de Mol, In de ban van de trouwring. De deelnemers aan de Bruidsrun moeten een een parcours vol met obstakels afleggen. Wie als eerste bij de finish is, wint een trouwjurk ter waarde van 1.500 euro. Meedoen? Aanmelden kan hier

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

De eerste editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis wordt zaterdagavond gehouden in het Utrechts Archief. De Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is een initiatief van de historische vereniging Oud-Utrecht, dat hoopt er een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken. De hele nacht zal in het teken staan van grote opstanden, protesten in rebellie: van de Bataafse opstand tot de Vietnamdemonstraties. Bezoekers kunnen vanaf 20.00 uur lezingen bijwonen en theater- en filmvoorstellingen bekijken. Kaarten zijn te koop aan de deur.

Kinderboekenruil

Jonge boekenwurmen moeten zondag zonder twijfel naar de stationshal van Utrecht Centraal komen. Ter afsluiting van de Kinderboekenweek wordt daar een 'pratende boekenkast' neergezet. Daarin staan meer dan duizend nieuwe boeken die kinderen in ruil voor hun eigen boek mogen meenemen. Bij de pratende boekenkast staat tevens een zogenoemde voorleescoupé waarin kinderboekenschrijvers verhalen voorlezen. De kinderboekenruil wordt geopend om 10.00 uur en is tot 16.00 uur te bezoeken. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht