Volledig scherm
Wie vanmiddag naar winkelcentrum Nova gaat, komt Star Wars tegen © EPA

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Minister opent jaarlijkse Sint Maarten Parade

Minister van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is bij de opening van de jaarlijkse Sint Maarten Parade. Die is zaterdag op het Domplein in Utrecht. Vorig jaar trokken zo’n zevenduizend deelnemers door de stad. Het is de achtste keer dat de parade gehouden wordt. Het doel is om mensen met elkaar te verbinden en is een initiatief van Sharing Arts Society, het Sint Maartensberaad en Museum Catharijnconvent. 

Doorn herdenkt einde van Eerste Wereldoorlog 

Zondag is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Museum Huis Doorn houdt daarom twee bijeenkomsten in de Maartenskerk. Daarmee herdenkt het museum de oorlog, die vele levens heeft geëist. Er is om 13.00 uur een bijeenkomst in de Maartenskerk, aansluitend is er op diezelfde locatie een speciaal concert om 16.00 uur. Kaarten voor het concert zijn 17,50 euro en te verkrijgen bij de ingang van de kerk.  

Star Wars centraal bij Utrechts winkelcentrum

Laat zaterdag je fantasie de vrije loop in het Utrechtse winkelcentrum Nova. Fans van Star Wars kunnen daar hun lol op. Het winkelcentrum staat volledig in teken van een van de meest succesvolle films ooit. Hoofdpersoon Luke Skywalker is aanwezig, maar je kunt ook je eigen ruimteschip creëren en je vermaken aan met speciale Star Wars-legoblokken. Daarnaast is een foto met Darth Vader ook mogelijk. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht