Volledig scherm
Het NK Legpuzzelen vorig jaar. © Arie Kievit

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Tapdansen, streetdance en klassiek ballet

Wie van dansen houdt of juist nieuwe stijlen wil uitproberen, kan vandaag zijn hart ophalen tijdens het Utrecht Danst Winterfestival. Van 10.30 tot 16.30 uur kun je workshops volgen, van tapdans tot klassiek ballet, op verschillende locaties in de stad. In de avond is er een Open Podium in ZIMIHC theater Stefanus met presentaties en impressies van dansscholen- en gezelschappen uit Utrecht. Meer info en tickets: zimihc.nl.

Puzzel van duizend stukjes leggen in anderhalf uur

Teams van vier gaan vandaag vanaf 20.00 uur en morgen vanaf 14.00 uur zo snel mogelijk puzzelen tijdens de voorrondes van het NK Legpuzzelen. De voorrondes worden op verschillende plekken in het land gehouden. Dit weekend verzamelen de puzzelaars zich in DorpshuisXXL in Benschop. De teams moeten in slechts anderhalf uur duizend puzzelstukjes van de bekende puzzelmaker Jan van Haasteren aaneen leggen. De beste teams strijden op zondag 5 april in Roelofarendsveen om de titel Nederlands kampioen legpuzzelen.

Onthulling van lichtmonument ‘Levenslicht’

In de H. Michaëlkerk in Schalkwijk wordt morgen tijdens de Holocaustherdenking - ieder jaar wordt rond 27 januari stilgestaan bij de slachtoffers - een tijdelijk lichtmonument onthuld door de Houtense burgemeester Gilbert Isabella. Het monument met de naam ‘Levenslicht’ is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bij de herdenking en onthulling (vanaf 15.00 uur) zijn onder meer familieleden aanwezig van Joodse oorlogsslachtoffers, die in Houten en Schalkwijk ondergedoken zaten, opgepakt zijn en omgekomen zijn in de concentratiekampen. Ook andere belangstellende zijn welkom. Ook maandag is het monument te bezoeken tussen 09.00 tot 21.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht