Volledig scherm
Een recordpoging tijdens Culturele Zondag afgelopen zomer. Deze zondag staat de eerste Culturele Zondag van 2019 op het programma. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Eerste Culturele Zondag van het jaar

Het culturele jaar in Utrecht gaat zondag weer van start. Vol enthousiasme luiden vele culturele initiatieven het nieuwe jaar in. Bezoekers kunnen terecht op zeker 44 voorverwarmde locaties. Het is een mix van presentaties, workshops, lezingen, optredens en tentoonstellingen. Dit jaar vormen jonge Utrechters  de rode draad binnen het culturele jaar. Kijk hier voor meer informatie. 

Geen gele maar rode hesjes de straat op in Utrecht

Op de Neude gaan zondag de zogeheten rode hesjes protesteren. De actievoerders zetten een protestmars in, die door de Utrechtse binnenstad zal trekken. De linkse actiegroep eist onder andere een rechtvaardiger belastingstelsel en de herinvoering van het ziekenfonds. De gele hesjes zijn inmiddels bekend in Europa. Deze rode hesjes nodigen ook andere actiegroepen uit, mits afstand wordt genomen van racisme en extreemrechtse taferelen. De mars begint vanaf de Neude om 13.00 uur. Er worden minimaal tweehonderd actievoerders verwacht. 

Scholen Stichtse Vecht doen mee aan schaaktoernooi

Kinderen op basisscholen uit Stichtse Vecht doen zaterdag mee aan een schaaktoernooi. Teams van vier personen nemen het tegen elkaar op in de Rientjes Mavo in Maarssenbroek. Het toernooi is niet voor de kleuters, maar de groepen 3 t/m 8 doen wel mee. Het scholenevenement begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht