De carnavalsoptocht in IJsselstein gaat elk jaar door het centrum en trekt veel publiek.
Volledig scherm
De carnavalsoptocht in IJsselstein gaat elk jaar door het centrum en trekt veel publiek. © William Hoogteyling

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Apelazarus in Apestad: Carnaval in IJsselstein

De weersverwachtingen zijn niet al te best, maar carnaval gaat door. Vandaag wordt het feest groots ingeluid met de Grote Optocht van IJsselstein; tijdens carnaval omgedoopt tot Apestad. Vanaf 12.30 uur trekt een stoet van tientallen loopgroepen en praalwagens door de straten van IJsselstein. De route loopt vanaf de Ruimtevaartbaan, Touwlaan en Overtoom naar de binnenstad. Het thema van het 68ste IJsselsteinse carnaval is In Harmonie. Ook in Cothen, Driebergen, Wijk bij Duurstede en Soest wordt carnaval vandaag uitbundig gevierd met optochten. Klik hier voor alle optochten en tijden in de provincie Utrecht.

Geen treinen rond Driebergen-Zeist

Vanaf vandaag rijden negen dagen lang geen treinen tussen station Utrecht Centraal en station Ede-Wageningen en tussen Utrecht en station Rhenen. NS zet vervangende bussen in. De treinen rijden niet, omdat ProRail tot maandag 2 maart de uitgebreide verbouwing van het stationsgebied Driebergen-Zeist afrondt. Het station is de afgelopen jaren compleet vernieuwd.

Gratis saxofoonconcert in de Stadskamer

Het Syrène Saxofoonkwartet komt morgen met hun muziek het publiek betoveren in de Stadskamer in Hoog Catharijne in Utrecht. Het kwartet bestaat uit vier vrouwen die zich genoemd hebben naar de sirenes uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verleiden, met alle gevolgen van dien. Het concert is onderdeel van de gratis toegankelijke concertreeks Klassiek in de Stadskamer. Aanvang is om 13.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht