Volledig scherm
De Sint Maarten Parade van vorig jaar © Robert Oosterbroek

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Sint Maarten Parade

Zaterdag is het weer zover: de jaarlijkse Sint Maarten Parade. Dit jaar lopen er zo’n 1100 deelnemers mee in de tocht en worden er weer duizenden toeschouwers verwacht. De route is gewijzigd om speciale ‘kijkpunten’ te creëren voor het publiek. Ook vinden er langs de route verschillende optredens plaats. De Sint Maarten Parade gaat om 18.00 uur van start vanaf het Domplein en gaat daarna in de richting van de Lange Nieuwstraat, langs Museum Catharijneconvent, via de Oudegracht, Springweg, Zadelstraat en het Postkantoor op de Neude om uiteindelijk om 19.30 uur weer te eindigen op het Domplein. 

Kinderen leren programmeren

In Nieuwegein leren zo’n zestig kinderen dit weekend programmeren. IT-bedrijf Ordina wil de kinderen spelenderwijs leren programmeren om ze zo enthousiast te maken voor het beroep. Door middel van verschillende workshops leren ze hoe ze software moeten besturen en maken en hoe ze zelf kleine games kunnen animeren. De cursus begint zaterdag om 10.00 uur. 

Dick Bruna en Utrecht

Dick Bruna heeft als kunstenaar een zeer prominente rol voor de stad Utrecht vervuld. Hij maakte diverse ontwerpen voor de gemeente en organisaties in de stad. Zaterdag opent in het Centraal Museum in Utrecht een tentoonstelling over de invloed die Dick Bruna op de stad had. De tentoonstelling is tot en met 1 maart 2020 te zien. 

Heb jij je lampion al klaar voor Sint Maarten? Bekijk hier de tips!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht