Volledig scherm
Mattijn Boerkamp (l) en Michael Gane, initatiefnemers van de Waterlinie Wandeltocht. © William Hoogteyling

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Eerste editie Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Voor het eerst wordt vandaag de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht gelopen. Vanaf het Jaarbeursplein starten drie verschillende routes, met afstanden van 20, 25 en 37,5 kilometer.  De deelnemers lopen rondom Utrecht en haar zestien Waterlinieforten. 

De wandeltochten duren tot in de avond. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op mooi uitgelichte forten, bijzondere optredens, vuurspuwers en lichtprojecties. Op het Jaarbeursplein is de hele dag feest, met muziek en lokale biertjes. Wethouder Victor Everhardt geeft het startschot voor de wandeltocht.

Ontdek de Koude Oorlog op Vliegbasis Soesterberg

Vandaag en morgen staat Park Vliegbasis Soesterberg in het teken van de Koude Oorlog. In samenwerking met de provincie Utrecht, het Utrechts Landschap, het Nationaal Militair Museum en de gemeenten Soest en Zeist worden op de vliegbasis de verhalen van de sluimerende oorlog verteld. Op de basis zijn verschillende gebouwen uit die periode, tussen 1945 en 1991, intact gebleven. 

Op plekken die normaal zijn afgesloten voor publiek zijn dit weekeinde onder meer theatervoorstellingen, lezingen en tentoonstellingen te bezoeken. Voor de jongere bezoekers zijn er speurtochten en exposities, allemaal in het teken van de Koude Oorlog. De provincie Utrecht heeft 2019 uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog.

Beerpongen op SOIA

Op Strand Oog in Al is vandaag een heus beerpongtoernooi. Beerpongen is een uit de Verenigde Staten overgewaaid spel waarin een balletje in een beker met bier moet worden geworpen. Er zullen verschillende tafels staan. De winnaar gaat met de Beerpong Bokaal naar huis.

Het programma begint om 14.00 uur, wanneer de film Beerfest wordt getoond, geheel aansluitend op het thema van de dag. Om 16.00 uur begint het toernooi op het stadsstrand en nemen de teams het tegen elkaar op. Inschrijven is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht