Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Erik van 't Woud

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Klimaatontbijt op Utrecht CS

Klimaatstakers ontbijten deze morgen op station Utrecht Centraal met Extinction Rebellion Utrecht. De stakers lopen deze week van Wageningen naar Den Haag om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en om ‘klimaatrechtvaardigheid’ te eisen. Ze willen met zoveel mogelijk mensen in gesprek gaan. Vandaag lopen vijf scholieren van Utrecht naar Woerden. Zij starten de dag op station Utrecht Centraal met een lekker ontbijtje. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij de maaltijd tussen 08.30 en 09.30 uur op de trappen bij het Jaarbeursplein. 

FC Utrecht-selectie op pad met verstandelijk gehandicapten

Spelers, stafleden en het kantoorpersoneel van FC Utrecht gaan vandaag op bezoek bij kinderen met een beperking op verschillende plekken in de provincie. Er staan diverse activiteiten op de planning. Zo wordt er een duel gespeeld bij sportvereniging DVSU in Utrecht waar kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking als team Forza Friends tegen een team van FC Utrecht strijden om de FC Utrecht Cup. De spelers worden begeleid door de trainers van FC Utrecht en spelen het duel in een echt FC Utrecht-tenue. 

Onthulling kunstwerk Nieuwegein

Vandaag wordt het enorme kunstwerk van kunstenaar Carin Sleurink onthuld in Nieuwegein. Ze heeft dat samen met buurtbewoners geschilderd. De onthulling vindt tegelijkertijd plaats met de presentatie van het vernieuwingsplan voor de buitenruimte van Schansen-Noord. Het kunstwerk bestaat uit twee grote muurschilderingen aan de Rapenburgerschans en is te zien tegenover La CaZa en naast het centrale plein van Fokkesteeg. Op de schilderingen staan opa en Annabel, twee figuren die eerder in de vorm van twee houten beelden op bankjes op het plein zaten. Wie de onthulling wil bijwonen, is vanaf 18.00 uur welkom bij La CaZa in Nieuwegein. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht