Volledig scherm
De Dom schijnt zijn licht over de bezoekers van het Keys of Light evenement afgelopen jaar. © AD

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Keys of Light

De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première.  Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad. 

Speurtocht in Kasteel de Haar

Tijdens de herfstvakantie is er bij Kasteel de Haar van alles te beleven. Vandaag begint om 11.00 uur de speurtocht Bon Voyage. Kinderen gaan tijdens de speurtocht op reis door het kasteel en leren aan de hand van vragen die ze moeten beantwoorden alles over de vroegere bewoners van Kasteel de Haar. Ze ontdekken in welke landen de familie is geweest en ‘bezoeken’ de plekken zelf tijdens de speurtocht. 

Lezing Utrecht in de Middeleeuwen

Leer vanavond alles over de internationale betrekkingen van Utrecht tijdens de Middeleeuwen. Prof. Dr. Marco Mostert van de Universiteit Utrecht vertelt tijdens een lezing bij Boerderij De Hoef in Leidsche Rijn over de relaties die de inwoners van stad en regio onderhielden met verder gelegen gebieden. De lezing begint om 20.00 uur. De entree kost 5 euro per persoon. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht