Volledig scherm
© Martin Ommering

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Geluidsarm

De gemeente Nieuwegein plaatst vanavond de eerste geluidsarme glascontainers. De nieuwe bakken hebben een binnenkant die gevoerd is met noppenschuim en de onderkant is van rubber. Ze zijn niet volledig geluidsarm, maar een stuk stiller dan de oude bakken. 

Voor veel direct omwonenden zijn de nieuwe bakken een opluchting. In de huidige glasbak valt het glaswerk op metaal. Dat maakt vaak veel kabaal. Dat is met de nieuwe glasbak nagenoeg afgelopen.

Veiling

De gemeente Utrechtse Heuvelrug verkoopt haar interne kunstcollectie om wat extra inkomsten te genereren. Vanavond is een eerste zaalzitting. Tijdens de zaalzittingen van deze veiling kunnen mensen live-online meebieden. De kunst van de gemeente is de afgelopen decennia aangekocht of heeft verkregen, wordt nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving. Mensen die mee willen bieden moeten dat vooraf aangeven. 

In de collectie zitten kunstwerken van regionale en landelijke kunstenaars, maar ook antieke objecten zoals een staand horloge, bureaus en lampen. De objecten worden aangeboden via Veilinghuis Korst van der Hoeff.

Kind

Op 20 november is het de internationale dag van de rechten van het kind. Utrecht is een kinderrechtenstad en heeft de kinderrechten hoog in het vaandel. Kindercampus Molenpark (voorheen parkschool) besteedt hier van 18 tot en met 20 november aandacht aan. 

Kinderen uit groep 8 hebben vlogs over kinderrechten gemaakt die bij de opening worden getoond. Na de opening zijn er in elke klas lessen rondom in dit thema en zijn er discussies over de verschillen in de wereld over de rechten van kinderen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht