Volledig scherm
Een gedeelte van de jurkencollectie in Amerongen. Vandaag is er een speciale bruidsshow. © William Hoogteyling

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

61 gloednieuwe bruidsjurken te zien tijdens show in Amerongen

Kringloopwinkel GoedZo in Amerongen houdt vandaag een speciale ‘bruidsshow’. Mannequins presenteren 61 jurken, speciaal voor bruidsparen die het niet breed hebben. Eind mei werden de vrijwilligers van GoedZo verrast door een onbekende man die 61 gloednieuwe japonnen kwam afgeven. Dat vroeg om een speciale actie en daarom kunnen toekomstige bruiden en bruidegommen vandaag terecht aan de Holleweg 35. De show is van 13.30 tot 21.30 uur. Tussen 14.30 en 19.30 worden de jurken getoond door de mannequins.

Jaarlijkse Midzomerbijeenkomst in Maarssen

Gemeente Stichtse Vecht luidt vandaag met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers het zomerreces in. Het is de jaarlijkse informele bijeenkomst van de gemeente waarbij het bestuurlijke seizoen officieel wordt afgesloten. Iedereen die zich geroepen voelt is vandaag tussen 17.30 en 20.00 uur welkom in Park Goudestein te Maarssen. 

‘Pluktuin’ in Utrecht wordt officieel geopend 

In stadswijk Merwede is vandaag de opening van een zogeheten pluktuin. Ze zijn al een tijdje populair in Nederland en nu beschikt ook Utrecht over zo’n plek. De tuin is bedoeld om een boeketje te scoren, te spelen en je rustmomentje te pakken. De Merwede Pluktuin, aan de voet van de Balijebrug, is opgezet in aanloop naar de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk. De opening is vandaag tussen 13.00 en 14.00 uur.

Tarrus Riley verkondigt geloof, hoop en liefde in TivoliVredenburg

Tarrus Riley staat vanavond in TivoliVredenburg. De Jamaicaans-Amerikaanse artiest is zijn vader Jimmy achterna gegaan als het gaat om de reggaemuziek. Jimmy was ook reggaezanger en bekend van de bands The Sensations en The Uniques. Zoonlief treedt vanavond dus op en richt zich met name op ‘rootsreggae’ met invloeden uit de popmuziek. Zijn boodschap gaat vooral over geloof, hoop en liefde. Kaarten zijn hier nog te koop, het optreden begint om 20.15 uur.  

Volledig scherm
Tarrus Riley. © AD

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht